ارتودنسی ثابت: با بهره گیری از براکت و باند و الاستیک
• کارکرد خوب و اطمینان بخش
• پتانسیل درمان روی چندین دندان به صورت همزمان
• قیمت کاملا مناسب ارتودنسی ثابت
ارتودنسی نامرئی جزو پرطرفدارترین انواع ارتودنسی دندان است. در ارتودنسی نامرئی، سیم ها و براکت های ارتودنسی به علت شفاف بودن بر روی دندان ها مشاهده نمی شوند و در هنگام لبخند زدن و صحبت کردن دندان های شما ظاهر مناسب و زیبایی دارند.
به همین علت امروزه تقاضا برای انجام ارتودنسی نامرئی بیشتر از گذشته است و طرفداران زیادی دارد. ارتودنسی لینگوال، ارتودنسی سرامیکی و ارتودنسی با براکت های شفاف از انواع ارتودنسی نامرئی هستند. تفاوت این ارتودنسی ها در نوع قرارگیری در دهان و نحوه برداشتن آنهاست .
• حفظ زیبایی لبخند به صورت کامل
• متحرک بودن و سهولت در جابجایی قالب ها توسط خود شما
• این قالب های متحرک هستند و شما می توانید هنگام غذا خوردن آن ها را از دهان خود خارج کند.
• این قالب ها با شفافیت کاملی که دارند، زمانی که روی دندان های شما هستند به سختی دیده می شوند.
• فقط برای دندانی هایی با نامرتبی کم استفاده می شود.
• مراقبت های خاص از قالب های که تغییر رنگ ندهد.
در حین ارتودنسی باید بهداشت دهان و دندان با حساسیت های ویژه تری انجام شود تا از هرگونه عوارض جلوگیری شود و طول درمان را کاهش داد.
در ابتدا برای انتخاب مسواک های مخصوص ارتودنسی حتما با دندانپزشک خود مشورت فرمایید. بهتر است در طول درمان ارتودنسی از مسواک نرم و برقی استفاده کنید و مسواک خود را پس از ۳ ماه استفاده تعویض کنید.
در طول درمان ارتودنسی به طور کلی روزی ۳ الی ۴ بار مسواک بزنید که هر مسواک زدن دو دقیقه طول بکشد. برای تمیز کردن هر دندان حدود ۱۰ ثانیه وقت بگذارید تا مطمئن شوید که به خوبی تمیز شده است و کمی مسواک را فشار دهید تا ذرات مواد غذایی از روی ارتودنسی و دندان به خوبی پاک شود.
در مواقعی که امکان استفاده از مسواک را ندارید، پس از مصرف مواد غذایی آب را در دهان خود بچرخانید و دهان خود را آب شست و شو دهید.
استفاده از نخ دندان در کنار مسواک زدن نیز می تواند مزایای بسیار زیادی داشته باشد زیرا شما به کمک نخ دندان می توانید فواصل بین دندان و پایین لثه را از جرم ها پاک نمایید که برخی از نقاط با مسواک قابل دسترسی نمی باشند.
نحوه استفاده از نخ دندان برای ارتودنسی:
هنگام استفاده از نخ دندان در ارتودنسی آن را به آرامی از بین سیم ها رد کنید و روند نخ دندان کشیدن شما به صورت C شکل باشد تا به سیم ها آسیب وارد نکند و این نکته را مد نظر داشته باشید که نخ دندان را صورت عمودی و اره ای نکشید.
استفاده از دهانشویه در طول درمان ارتودنسی مزایای مخصوص به خود را دارد اما هرگز نمی تواند جایگزین مسواک و نخ دندان باشید. بهتر است برای انتخاب دهانشویه مخصوص ارتودنسی با دندانپزشک خود مشورت کنید. استفاده از دهانشویه های آنتی باکتریال و دارای فلوراید برای ارتودنسی مناسب می باشد.
برای استفاده صحیح از دهانشویه ، دهانشویه را به مدت ۳۰ ثانیه در دهان خود بچرخاید و حواستان باشد که آن را قورت ندهید. پس از استفاده از دهانشویه به مدت ۱ ساعت بهتر است از خوردن مواد غذایی پرهیز کنید.
در ابتدا باید بگوییم که قبل از خرید خمیر دندان خود ، می توانید به دندانپزشک خود مشورت کنید تا بهترین خمیر دندان برای خود انتخاب کنید. بهتر است خمیر دندانی که انتخاب می کنید دارای درصد مشخص و کنترل شده از فلوراید و خاصیت ضد پوسیدگی باشد.
همچنین امروزه خمیر دندان های مخصوص درمان ارتودنسی نیز به بازار آمده اند دارای مزایای مخصوص به خود هستند که برای شناخت آن ها باید با پزشک مشورت کنید.
می توان گفت مهم ترین عامل در کاهش طول درمان ، مراجعات ماهانه ارتودنسی می باشد. در این چکاپ های دندانپزشک به بررسی وضعیت سیم ها و براکت های شما می پردازد و بریس ها به درستی تنظیم می شوند. حتما چکاپ های ماهیانه ارتودنسی را جدی بگیرید.
در طول ارتودنسی جویدن مداد ، خودکار ، یخ و ناخن می تواند سبب آسیب به دندان و ارتودنسی بشود که باید از اینکار حتما پرهیز فرمایید. همچنین مصرف نوشابه ، قهوه ، سیگار و قلیان در دوران ارتودنسی مضر بوده و باید از مصرف آن ها پرهیز کرد.
به طور کلی مواد غذایی سفت ، خشک ، چسبنده در دوران ارتودنسی ممنوع می باشد که برخی از مواد غذایی ممنوعه مهم را ما به صورت لیست برای شما آماده کرده ایم.
آجیل
خشکبار
پاپ کورن
آبنبات
شکلات سفت
آدامس بلال
چیپس
ذرت
یخ
نان های تست یا سفت
گز
سوهان
ته دیگ
همچنین از خوردن نوشابه در ارتودنسی باید پرهیز فرمایید زیرا اسید های مضری که در نوشابه وجود دارند می توانند سبب پوسیدگی دندان ها بشوند.
به طور کلی در طول درمان ارتودنسی باید از که موجب آسیب به بریس و سیم های ارتودنسی نشود و بهتر است از مواد غذایی نرم استفاده شود. همچنین مواد غذایی دارای کلسیم ، پتاسیم ، ویتامین C و D بسیار مفید می باشند.
موز
ماست
ژله
پرتقال
ماکارانی و نودل
سوپ
پوره سیب زمینی
لوبیا پخته
نان نرم
غذاهای دریایی بدون استخوان
آش-فرنی -شل زرد
همه ی افرادی که به سمت درمان ارتودنسی می روند ، هدف آن ها داشتن لبخندی زیبا و دندان هایی مرتب است. پس از انجام ارتودنسی ، حساسیت مراقبت ها بیشتر می شود و در صورتی شما مراقبت های دهان و دندان خود را به درستی انجام ندهید، ممکن است سبب پوسیدگی دندان شما بشود و از زیبایی لبخند شما بکاهد.
همچنین عدم انجام مراقبت و اقدامات بعد از ارتودنسی ممکن است سبب افزایش طول درمان و هزینه فرد بشود. به همین دلیل بهتر است بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی انجام داده و به صورت منظم چکاپ های ماهیانه خود را انجام دهید. برخی از عوارض انجام ندادن درست مراقبت های ارتودنسی :